проект за взаимопомощ в духовното здраве

Защо страдаме

Защо страдаме
Страданието е липса на пълнота от любов. Например когато си влюбен, много трудности придобиват второстепенност, а ти дори великодушно можеш да простиш дребни житейски неуредици, защото озаряваш сърцето си с тази пълнота, която ти носи радостта от споделената дълбока и истинска любов. Така и в ежедневието ни всяка мисъл на раздразнение, гняв, униние и други подобни състояния, е просто развита емоция от малката частица любов, която сме изгубили някъде по пътя. Или някой не ни е дал достатъчно на нас, а егото ни пречи да бъдем силни, за да продължим да бъдем източници.
Страданието е нужно за да можем да се потопим в сърдечните си дебри, да чуем гласът на своята съвест, да осветлим етественият нравствен закон и в разкаяние за злото, което сме сторили на другите и на себе си, да издигнем очи към Небето, да простим, за да ни бъде простено и черпейки от безкрайната Божия любов към нас, да тръгнем отново напред, дарявайки я на всички по пътя си.
Затова, когато срещнете ментори, които се опитват да ви продадат методика за постоянно върховно състояние на духа - бягайте! Истината е, че всички ние носим сърца, а когато духът ни падне, това страдание идва, за да издигнем сърцата си нагоре. 
/статията е продължение на "Как си - Горе долу?"/

Автор и колаж: Sandi Petrov
Снимка: http://thecripplegate.com

Какъв е най - добрият начин да го преживеем всичко това, 
можете да потърсите използвайки услугите на Проект Духовно Здраве.

Сподели
Използвайки РЕКЛАМНИТЕ УСЛУГИ на Мисия Свободен и Здрав, 
подпомагате БЕЗПЛАТНИТЕ КОНСУЛТАЦИИ по Проект Духовно Здраве!
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg