проект за взаимопомощ в духовното здраве

За Кръстът и кюфтетата

За Кръстът и кюфтетата
Преди пет години великодушно се пошегувах с колеги, че аз съм над тези работи и спортист като мен не може без месо. Поводът беше днешният празник Кръстовден и това, че те спазваха строг пост и съответно обядвахме различни неща. Вечерта охолно се нахраних с кюфтета, мислейки за мускулите си и духовното в мен не проумя същността на този изключителен ден.

Нещо се случи по - късно с мен, стана ми лошо, а на сутринта едва отидох на работа. Нещата се влошиха - бях получил много лошо хранително отравяне. В Пирогов не приеха да ми помогнат, с аргумента, че лекуват само натровени от гъби и в състояние на полуприпадък, обезсилен и сломен, без да има кого да помоля за помощ, се наложи да обикалям други болници. 
Прибирайки се вкъщи, следващите дни бях на активен въглен, препечени филийки и много вода. Лежах и се възстановявах, забравих за мускули, за спорт, шеги и закачки.
И така, до ден днешен не забравям, че не съм "Над тези работи" и всъщност явно мога и без месо, когато се налага. Така разбрах, че е хубаво сами да си наложим вътрешна дисциплина, за да не ни постигнат обстоятелства извън нашият контрол и да не се шегуваме току - така с всичко, за което си мислим, че знаем!
Честит празник на всички българи и християни!

Автор: Sandi Petrov

снимка: http://gotvim-bg.com
колаж: Sandi Petrov
Използвайки РЕКЛАМНИТЕ УСЛУГИ на Мисия Свободен и Здрав, 
подпомагате БЕЗПЛАТНИТЕ КОНСУЛТАЦИИ по Проект Духовно Здраве!
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg